Δραστηριότητες

Edelweiss Rooms
Edelweiss Rooms

Η ευρύτερη περιοχή του Τσούτσουρα, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Ηρακλείου και έχει έντονο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Γραφικός παραθεριστικός οικισμός στο Λιβυκό πέλαγος, στο μυχό του ομώνυμου όρμου. Κατέχει τη θέση της αρχαίας Ινάτου, που ήταν λιμάνι της Πριάνσου ή Πριαίσου. Στην Ίνατο λατρευόταν η θεά των τοκετών, Ειλείθυια, το σπήλαιο της οποίας βρίσκεται στο σύγχρονο οικισμό. Mε καΐκι μπορείτε να επισκεφθείτε, ακολουθώντας την ακτογραμμή, το Mαριδάκι, την εκκλησία του Αγίου Νικήτα, τον οικισμό Tρεις Εκκλησιές και τη μονή Kουδουμά. Ο Τσούτσουρος έχει 115 κατοίκους.

Όσοι είστε λάτρεις της πεζοπορίας, μια εύκολη αλλά πολύ ενδιαφέρουσα πεζοπορική διαδρομή ξεκινά σε παραλιακό μονοπάτι με υπέροχη θέα στο Λυβικό πέλαγος. Ξεκινά από την παραλία του Τσούτσουρα και σε 30 λεπτά περίπου το μονοπάτι περνά μέσα από το μικρό οικισμό Μαριδάκι ή τον Άγιο Παντελεήμονα όπου μπορείτε να κάνετε μια βουτιά στα όμορφα νερά της παραλίας. Από εκεί περπατώντας σε μονοπάτι και αγροτικό δρόμο για περίπου 2.5 χλμ θα βρεθείτε στο μοναστήρι του Αγίου Νικήτα όπου μπορείτε να δείτε και το όμορφο φοινικόδασος. Το μοναστήρι του Αγίου Νικήτα είναι μέσα στο πράσινο και είναι επισκέψιμο. Είναι ένα άγριο και ξερό τοπίο της Νότιας Κρήτης. Η επιστροφή γίνεται από την ίδια διαδρομή.