Πολιτική απορρήτου

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Βασική προτεραιότητα για τη Διοίκηση και το προσωπικό του Edelweiss αποτελεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων. Δια της παρούσης Πολιτικής Απορρήτου, θέλουμε να ενημερώσουμε το κοινό σχετικά με τη φύση, τα είδη και τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγουμε, χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα. Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε σχετικά με τα δικαιώματα τους, αυτούς στους οποίους ανήκουν τα προσωπικά δεδομένα.

Το Edelweiss ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, εφαρμόζει ποικίλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για να πετύχει τον υψηλότερο δυνατό βαθμό προστασίας των δεδομένων που μας εμπιστεύεστε. Ωστόσο, επισημαίνουμε δεν υπάρχει “εγγυημένη” ασφάλεια τόσο εντός όσο και εκτός του Διαδικτύου.

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου εντάσσεται σε ένα πλέγμα ενεργειών που έχουν γίνει για συμμόρφωση με το ισχύον εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές νομικό πλαίσιο περί προστασίας δεδομένων και ιδιωτικού απορρήτου και ιδίως με το Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων 679/2016 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Edelweiss

Τσούτσουρος, Πύργος Μονοφατσίου,

70010 Ηράκλειο Κρήτη
Κιν.: +30 6978554052

Τηλ: +30 2891092451
E-mail: arisedelweiss@yahoo.gr

 

ΤΥΠΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Κάθε φορά συλλέγουμε μόνο όσες πληροφορίες χρειάζονται για να μπορούμε να παρέχουμε υπηρεσίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας. Αυτές οι πληροφορίες συνήθως περιλαμβάνουν:

 • Τα στοιχεία επικοινωνίας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ταχυδρομική διεύθυνση κατοικίας και εργασίας, αριθμό σταθερού και κινητού τηλεφώνου),
 • Τα στοιχεία πιστωτικής κάρτας (τύπο κάρτας, αριθμό πιστωτικής κάρτας, όνομα που αναγράφεται στην κάρτα, ημερομηνία λήξης και κωδικό ασφαλείας),
 • Τα στοιχεία που μας βοηθούνε να σας εξυπηρετούμε καλύτερα (ημερομηνίες άφιξης και αναχώρησης, ημερομηνία γέννησης, φύλο, ονόματα και ηλικίες των συζύγων και των παιδιών σας, προτιμήσεις δωματίων, διατροφικές προτιμήσεις, δραστηριότητες αναψυχής, κ.α.),
 • Τις πληροφορίες που προκύπτουν από τις επισκέψεις σας στην ιστοσελίδα μας (μέσω cookies),
 • Τα δεδομένα ειδικών κατηγοριών (ευαίσθητα)» (αλλεργίες και άλλα προβλήματα υγείας που απαιτούν ειδική διαχείριση από την πλευρά μας).

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ

Πάντοτε θέλουμε να σας κρατάμε ενήμερους σχετικά με τη συλλογή και χρήση των προσωπικών σας δεδομένων τα οποία έρχονται στην κατοχή μας όταν εσείς ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες μας ή / και επισκέπτεστε το ξενοδοχείο μας. Ποτέ δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ περισσότερες πληροφορίες από όσες πραγματικά χρειαζόμαστε για να ικανοποιούμε τα αιτήματα σας και να επικοινωνούμε αποτελεσματικά μαζί σας. Γενικά, συγκεντρώνουμε πληροφορίες για:

 • να προσαρμόζουμε τις υπηρεσίες μας στις προσωπικές προτιμήσεις σας,
 • τη χρήση των ηλεκτρονικών μας εφαρμογών στις φορητές συσκευές σας,
 • να επικοινωνούμε μαζί σας όταν μας ζητάτε να κάνουμε κράτηση κάποιου δωματίου,
 • να σας παρέχουμε έξτρα υπηρεσίες κατά τη διαμονή σας
 • να απαντάμε και γενικά να διαχειριζόμαστε τα αιτήματα σας τόσο πριν έρθετε όσο και όταν βρίσκεστε στο ξενοδοχείο μας,
 • να σας ενημερώνουμε για το ξενοδοχείο μας,
 • για να λαμβάνουμε τα σχόλια σας κατά τη διάρκεια ή και μετά την ολοκλήρωση της διαμονής σας,
 • να σας στέλνουμε newsletter και άλλο ενημερωτικό υλικό,

 

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ

Πάντοτε ζητούμε τη συγκατάθεση σας όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα για σκοπούς πέρα από αυτούς που έχουν να κάνουν με την καθαυτό παροχή των υπηρεσιών μας, όπως π.χ. για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ όπως η αποστολή ενημερωτικών emails και newsletters. Ζητάμε επίσης τη συγκατάθεση σας για τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα που μας εμπιστεύεστε όπως η εθνική σας καταγωγή και η κατάσταση της υγείας σας.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε ανά πάσα στιγμή να πάρετε πίσω τη συγκατάθεση σας επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά +30 6978554052, +30 2891092451 και με email: : arisedelweiss@yahoo.gr

 

Ειδικά σε ότι αφορά τα προωθητικά μηνύματα και τα newsletter που λαμβάνετε από εμάς, μπορείτε πάντοτε να εξαιρεθείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που περιλαμβάνεται σε τέτοιες επικοινωνίες.

Εάν μας μεταβιβάσετε προσωπικά στοιχεία τρίτου προσώπου, φέρετε την ευθύνη να έχετε ενημερώσει το εν λόγω πρόσωπο, σχετικά με τη χρήση των στοιχείων του και να έχετε εξασφαλίσει τη ρητή συγκατάθεσή του ότι οι πληροφορίες αυτές δίδονται για τους σκοπούς που εξηγούνται ανωτέρω.

Η Πολιτική Απορρήτου ισχύει σε κάθε περίπτωση για κάθε πληροφορία που αποκτάται από τρίτο.

 

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΑΣ

Ποτέ δεν θα δώσουμε τις πληροφορίες σας σε τρίτους εκτός αν:

 • είναι αναγκαίο για να σας παρέχουμε κάποια υπηρεσία που μας έχετε ζητήσει (π.χ. τη μεταφορά σας από το λιμάνι ή άλλο σημείο άφιξης στο ξενοδοχείο μας),
 • μας έχετε δώσει σχετική ρητή συγκατάθεση,
 • όταν εταιρείες ή πάροχοι υπηρεσιών που εκτελούν επιχειρηματικές δραστηριότητες για λογαριασμό μας χρειάζονται τέτοιες πληροφορίες προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντα που ορίζονται στις συμφωνίες τους μαζί μας (π.χ. επεξεργασία πιστωτικών καρτών, υπηρεσίες υποστήριξης πελατών, έρευνες αγοράς ή υπηρεσίες διαχείρισης βάσεων δεδομένων),
 • σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως η διαφύλαξη της ζωής, της υγείας ή της περιουσίας ενός ατόμου.
 • απαιτείται από το νόμο με δικαστική απόφαση ή κατόπιν αιτήματος οποιασδήποτε άλλης αρμόδιας κυβερνητικής, δικαστικής, αστυνομικής, διοικητικής ή ρυθμιστικής αρχής, κατόπιν νόμιμου αιτήματος και σύμφωνα με τους σχετικούς νόμους,

Φροντίζουμε να ελαχιστοποιούμε τις παρεχόμενες πληροφορίες στην έκταση που είναι αναγκαία για την επίτευξη του συγκεκριμένου σκοπού, όταν οι πληροφορίες μεταβιβάζονται σε τρίτους όπως προαναφέρθηκε.

Εκτός αν απαγορεύεται από κάποια νομική διαδικασία, οι τρίτοι υποχρεούνται και δεσμεύονται απέναντι στo Edelweiss να προστατεύουν τα προσωπικά σας δεδομένα σύμφωνα με την πολιτική μας και να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς περί απορρήτου.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ & ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΑΣ

Τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται με τρόπο που επιτρέπει την αναγνώριση σας, μόνο όσο απαιτείται από το σχετικό σκοπό συλλογής και επεξεργασίας. Επιπλέον ο χρόνος τήρησης για κάποια από τα προσωπικά σας δεδομένα, μπορεί να εξαρτάται από την κείμενη σχετική νομοθεσία καθώς και από τις δικές μας σχετικές πολιτικές σε ότι αφορά την επίλυση διαφορών, την αντιμετώπιση παραπόνων, την πρόληψη παράνομων δραστηριοτήτων και απάτης.

Τα προσωπικά σας δεδομένα καταστρέφονται, διαγράφονται ή ανωνυμοποιούνται μετά το τέλος της περιόδου διατήρησης.

 

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, έχετε μια σειρά από δικαιώματα σε σχέση με προσωπικά σας δεδομένα που τηρούνται από εμάς. Μπορείτε να μας ζητήσετε συγκεκριμένα:

 • να διορθώσουμε τα δεδομένα σας, αν πιστεύετε ότι είναι ανακριβή,
 • να σας δώσουμε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας,
 • να διαγράψουμε τα δεδομένα σας, εφόσον συντρέχουν συγκεκριμένοι λόγοι,
 • να περιορίσουμε την επεξεργασία που ασκούμε στα δεδομένα σας,
 • να σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε όσα δεδομένα μας δώσατε μέσω συγκατάθεσης και ιδίως αυτά που χρησιμοποιούμε για την αποστολή προωθητικών μηνυμάτων και newsletter.
 • να σας δώσουμε τα δεδομένα σας σε κατάλληλη μορφή καθώς και να τα διαβιβάσουμε σε άλλη επιχείρηση,

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά για να μας ζητήσετε να κάνουμε κάτι από τα ανωτέρω: +30 6978554052, +30 2891092451 και με email: arisedelweiss@yahoo.gr.

Θα εξετάσουμε αμελλητί το αίτημα σας σε σχέση με τις σχετικές προβλέψεις της κείμενης νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων και θα σας απαντήσουμε το αργότερο εντός τριάντα ημερών από την παραλαβή του αιτήματός σας. Εάν, για λόγους πολυπλοκότητας του αιτήματος ή πληθώρας αιτημάτων, αδυνατούμε να σας απαντήσουμε εγκαίρως, θα σας ενημερώσουμε εντός των τριάντα αυτών ημερών για τυχόν καθυστέρηση, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί τους δύο μήνες από τη λήξη της τριακονθήμερης προθεσμίας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να σας ζητήσουμε κάποια στοιχεία ταυτοποίησης (π.χ. αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου) προκειμένου να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων.

Όπως ενδείκνυται, για να διασφαλίσουμε ότι τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ακριβή και ενημερωμένα, σας συνιστούμε να μας ενημερώνετε τακτικά για τις πληροφορίες σας, (π.χ. σε περίπτωση αλλαγής της διεύθυνσης κατοικίας ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας).

Εφόσον αισθάνεστε ότι θίγονται τα δικαιώματά σας επί των προσωπικών σας δεδομένων, διατηρείτε πάντοτε το δικαίωμα να υποβάλετε παράπονο/καταγγελία στην αρμόδια Εποπτική Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων: http://www.dpa.gr, Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. +30 210 6475600, email: contact@dpa.gr.

Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή, αν προηγήτο επικοινωνία σας με τον Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του Edelweiss μέσω Ηλεκτρονικής Επιστολής (στο λογαριασμό Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: arisedelweiss@yahoo.gr), αναφέροντας πάντοτε τα πλήρη στοιχεία σας και το λόγο επικοινωνίας σας μαζί μας. Σας διαβεβαιώνουμε, ότι εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας και φροντίζουμε άμεσα να ανταποκρινόμαστε σε κάθε αίτημα, απορία ή παράπονό σας.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ασφάλειας των πληροφοριών, είμαστε σε μία συνεχή διαδικασία αναθεώρησης και βελτίωσης των τεχνικών και οργανωτικών μέτρων που λαμβάνουμε. Τόσο για την ιστοσελίδα μας όσο και για τους servers μας και τη λοιπή πληροφοριακή μας υποδομή, έχουμε καθορίσει και εφαρμόζουμε κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για την προστασία των δεδομένων σας από κακή χρήση, μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, απώλεια, αλλοίωση ή καταστροφή.

Αν και δεν υπάρχει «εγγυημένη ασφάλεια» είτε εντός είτε εκτός του Διαδικτύου, προστατεύουμε τις πληροφορίες σας χρησιμοποιώντας κατάλληλες διοικητικές, διαδικαστικές και τεχνικές διασφαλίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ελεγχόμενης πρόσβασης, των «fire wall» και της χρήσης κρυπτογράφησης.

COOKIES

Λαμβάνουμε πληροφορίες σχετικά με εσάς όταν επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας χρησιμοποιώντας κάποια μικρά αρχεία αλφαριθμητικών χαρακτήρων που ονομάζονται cookies και αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Τα cookies εκχωρούν τον υπολογιστή σας με ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το οποίο με τη σειρά του γίνεται η δική σας ταυτότητα κάθε φορά που επιστρέφετε στην ιστοσελίδα μας.

Τα cookies υπάρχουν για να σας εξοικονομήσουν χρόνο, επειδή μας βοηθούν να σας προσφέρουμε μια προσαρμοσμένη εμπειρία χωρίς να χρειάζεται να μας υπενθυμίζετε τις προτιμήσεις σας κάθε φορά που επιστρέφετε την ιστοσελίδα μας. Τα cookies δεν προκαλούν βλάβες στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό σας, ούτε μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες από άλλα αρχεία στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας.

Τα cookies μας σας ακολουθούν μόνο όσο βρίσκεστε στη δική μας ιστοσελίδα και δεν συγκεντρώνουν πληροφορίες για εσάς από τη στιγμή που φεύγετε από αυτή και πηγαίνετε σε μία άλλη ιστοσελίδα. Δεν είμαστε οι μόνοι που τοποθετούν cookies στον υπολογιστή σας και δεν ευθυνόμαστε για την παρουσία cookies τρίτων και τον τρόπο που αυτά χρησιμοποιούνται.

Η εφαρμογή (φυλλομετρητής) που χρησιμοποιείτε για να επισκέπτεστε δικτυακούς τόπους μπορεί να ρυθμισθεί για να χειρίζεται τα cookies σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας:

απόρριψη όλων των cookies,

αποδοχή όλων των cookies,

να σας ζητάει να αποδέχεστε ή να απορρίπτετε τα cookies κατά περίπτωση.

Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή ή τον προμηθευτή του φυλλομετρητή σας για να πληροφορηθείτε με ακρίβεια για τις ρυθμίσεις ασφάλειας cookies που διαθέτει. Σας ενημερώνουμε ότι αν απορρίψετε όλα τα cookies ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολοκληρωμένα την ιστοσελίδας μας.

Για τη χρήση των cookies η προηγούμενη συναίνεσή σας είναι απαραίτητη. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι μόνο τα cookies που εξυπηρετούν λειτουργικές ανάγκες της ιστοσελίδας (λειτουργικά cookies) και είναι απαραίτητα για την εμφάνιση και την αποτελεσματική λειτουργία αυτής.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ

Αν και η ιστοσελίδα ενδέχεται να περιέχει συνδέσμους (links) σε ιστότοπους τρίτων, δεν ευθύνεται για τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων και αποποιείται ρητά οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε απώλεια ή ζημία που ενδεχομένως προκληθεί από τη χρήση των εν λόγω συνδέσμων. Δεν παρακολουθούμε τις πρακτικές απορρήτου ή το περιεχόμενο αυτών των ιστότοπων. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων ενός άλλου ιστοτόπου, πρέπει να επικοινωνήσετε με τον αρμόδιο υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων του ιστοτόπου αυτού.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Είναι πρακτική μας να μην αποκτούμε ή/και διατηρούμε εν γνώσει μας πληροφορίες για άτομα κάτω των δεκαέξι (16) ετών παρά μόνο όσα εξ’ αυτών μας δίνονται από τους συνοδούς τους (γονείς, κηδεμόνες) και είναι απολύτως αναγκαία για την παροχή των υπηρεσιών μας (π.χ. τοποθέτηση παιδικού κρεβατιού σε δωμάτιο).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιδιώκουμε και επιθυμούμε να έρχεστε σε επαφή μαζί μας για θέματα που σχετίζονται με τα προσωπικά σας δεδομένα και την προστασία του απορρήτου σας, όπως για παράδειγμα για:

 • την αλλαγή του τρόπου με τον οποίον θέλετε να επικοινωνούμε,
 • την επικαιροποίηση των στοιχείων σας,
 • την υποβολή ερωτήσεων ή τη διατύπωση σχολίων σχετικά με τις πρακτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων που εφαρμόζουμε και σχετικά με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου.
 • τη διακοπή της αποστολής εκ μέρους μας ενημερωτικών και προωθητικών μνημάτων,

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί για τα ανωτέρω και άλλα συναφή θέματα με όποιον από τους παρακάτω τρόπους σας ταιριάζει καλύτερα:

 

Edelweiss

Τσούτσουρος, Πύργος Μονοφατσίου,

70010 Ηράκλειο Κρήτη
Κιν.: +30 6978554052

Τηλ: +30 2891092451
E-mail: arisedelweiss@yahoo.gr

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Υπάρχει η δυνατότητα αναθεώρησης αυτής της Πολιτικής Απορρήτου περιοδικά, προκειμένου να προσαρμοζόμαστε στο μεταβαλλόμενο νομικό, κανονιστικό, επιχειρηματικό και τεχνολογικό περιβάλλον. Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρίσκετε την κάθε φορά ισχύουσα Πολιτική Απορρήτου με ημερομηνία θέσης σε ισχύ ώστε να γνωρίζετε πότε έγινε η πιο πρόσφατη αναθεώρηση.